Elindult idén is a nyári kreatív napközis táborunk a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban. Táborunk az állami gondoskodásban élő gyermekek számára – mint minden évben- most is igyenes.

Hétfő reggel megérkeztek a lelkes kis csapatok a Kamaraerdei Ifjúsági Parkba, a várva várt erdei tematikájú táborhétre.

Az izgatott nebulók, nevelőik vezetésével lelkesen, motiváltan vetették bele magukat a feladatokba.

Az első nap az egyes csapatok indulójának, címerének és pontgyűjtő füzetének kitalálásával és megalkotásával telt, melyhez valamennyi csoportnak egy-egy kreatív doboz állt rendelkezésére. A lurkók boldogan válogatttak az ezerféle filctoll, zsírkréta, színesceruza, matrica és díszítőelem között.

A gyerekek, saját maguk által megalkotott, kreatív, izgalmas színdarabokat is előadtak, a nézőtéren lévő társaik nagy örömére.

A második napon, a nagy hőség ellenére kicsik és nagyok -térkép segítségével – kincskereső útra indultak az erdőben. Vállalkozásukat siker koronázta, az elrejtett, majd megtalált tárgy egy „varázsceruza” volt.

A harmadik, szerdai nap a boldog, önfeledt pancsolás jegyében telt, a gyerekek élvezettel mártóztak meg a számukra kijelölt kisebb, sekélyebb medencében. Ezt követően terméseket, faleveleket, kavicsokat gyűjtöttek a tábor területén, melyekből a későbbiek során bájos alkotások készültek, kinek, kinek a kedvenc állatát megformázva.

A negyedik, csütörtöki napon a kisdiákok, előre megírt ötletes, rávezető versikék segítségével indultak újabb kalandos kincskeresésre, felfedezésre, mely a korábbihoz hasonlóan, ugyancsak sikerrel zárult.

A pénteki zárónapon, a reggeli torna és játék után, valamennyi gyerek elmajszolhatott egy finom jégkrémet, majd kötetlen focizás, labdázás vette kezdetét. Sor került kis jutalmak, egyéni oklevelek kiosztására is. A tábor végeztével minden résztvevő fáradtan, ám megannyi élménnyel gazdagon térhetett haza otthonába.