Szinte minden nap készülünk valamivel amivel meglephetjük a szülőket, illetve magunkat, vagy éppen majd felrakhatjuk a közös fánkra a karácsonyi ünnepségen. Érezzük, ahogy átjár minket az ünnep, szépen, nyugodtan, néha mondhatni áhítatos csendben ülünk és beszélgetünk, hangolódunk a Karácsonyra.

Sok dalt megtanultunk (remélem sikeres lesz az előadásunk is a szülőknek), a karácsonyi mesék minden nap nagy szerepet játszanak most az életünkben.
Nagyon szeretjük az év ezen részét. És a gyerekek is! Érzik, hogy valami különleges dolog történik, hogy egészen más a hangulata a hétköznapoknak. Reméljük, hogy majd az otthon töltött néhány nap is ilyen nyugalomban, békességben és szeretetben telik, mint nálunk a napköziben! 🙂

 

 

„Ha az ünnep elérkezik az életedben, akkor ünnepelj egészen. (…) Tisztálkodjál belülről és kívülről. Felejts el mindent, ami a köznapok szertartása és feladata. Az ünnepet nemcsak a naptárban írják piros betűkkel. Nézd a régieket, milyen áhítatosan, milyen feltétlenül, milyen körülményesen, mennyi vad örömmel ünnepeltek! Az ünnep a különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás.” (Márai Sándor)