Zenés-bábos-tornás foglalkozások a bölcsis korosztálynak. Bisztricsány Linda drámapedagógus és Mangó cica szeretettel várja a mozogni, táncolni, énekelni vágyó csemetéket és szüleiket.
Miről szólnak a programok?
MiniMuzsika – Zenés mesefoglalkozás a legkisebbeknek
Ennek a korosztálynak a fejlesztése az élményekhez kapcsolt  zenehallgatáson, a dalok, mondókák, zene, mozgás, és a játék összekapcsolásán keresztül történik a szülők aktív részvételével.
A foglalkozások során a piciket ölbe véve énekelünk, tornázunk ritmushangszerekkel hangoskodunk, zenét hallgatunk és sokat nevetünk, mert az éneklő szülő sohasem feszült.
A játékokon és a képzeletünk mozgósításán kívül sok hétköznapi élethez kapcsolódó dalt, mondókát is tanulunk, amelyeket a szülők otthon is jól alkalmazhatnak a hétköznapokban.
Foglalkozás hossza: kb. 45 perc

Izgő Mozgó- Drámás-tornás-bábos foglakozás

Ugrálj, táncolj, mássz hegyet, hemperegj, lesd meg a manókat, gurulj le a dombról, sétálj, énekelj, szaladj…Mangó cicával!
A foglalkozások alkalmával, a gyerekek egyre közelebbi kapcsolatba kerülnek a bábbal (Mangó cicával), akinek ‘bőrébe bújva’ akár saját érzéseikről, élményeikről is nyitottabban kommunikálhatnak. Mivel a bábozás is a mozgásra épül ezért rendkívül jól alkalmazható ez a technika a mozgásos foglalkozások során. A bábokkal történő mese dramatizálás, verselés, énekelgetés kiemelkedően fejleszti a gyermek beszédkészségét, de fantáziáját, gondolkodását is. A gyermekeknél a mozgásos komponensek nagyon erősek, így a mozgásra, mégpedig a gyerekek saját mozgásukkal rokon mozgásokra jól reagálnak. Szívesen utánozzák, próbálgatják  a különböző mozdulatokat, mozgássorokat hajtanak végre, csupán a báb hatására, vagyis motiválttá válnak általa. A játékok a testünkön kívül a képzeletünket is megmozgatják, amit a különböző autentikus és feldolgozott világzenék segítenek még magasabban szárnyalni.  A foglalkozások során, a mozgás, a képzelet és a zene segítségével a gyerekek olyan képességei fejlődnek, mint: mozgás koordináció és nagy mozgások, szem-kéz, szem-láb koordináció, koncentrációs készség, finommotorika, téri  tájékozódás, ritmusérzék, kifejezőkészség, kommunikáció, együttműködés, …stb.Foglalkozás hossza: kb. 45 perc