Könyv: Nem születtél anyának! /Regős Judit/

Örömmel tudatjuk Veletek, hogy kiadásra került a Szülők Háza program megalkotójának, Regős Judit szociálpszichológusnak új kötete a családdá válásról. A “Nem születtél anyának!” című könyv kötelező bédekker minden családanyának vagy leendő szülőnek a várható  és/vagy kurrens problémák mankójaként!

Regős Judit húsz éve segíti a családokat tanácsadóként, ezrek fordultak már hozzá. Nevéhez fűződik a Regős-módszer, melynek kiteljesedése a Szülők Háza hálózat és az azonos nevet viselő alapítvány. Mindemellett négy gyermeket nevel. E két egyenként is rendkívül szerteágazó tevékenységi területének tapasztalatait foglalja össze ebben könyvben, melynek vezérgondolata: a szülő is ember, így NEM MINDIG A GYEREK AZ ELSŐ.

A könyv mintegy 150 aktuális kérdésre ad választ, s így a babát tervezők és a gyermeket nevelők számára hiteles alternatívát kínál: a CSALÁDOT.

Nem konyhakész megoldásokat sorol, hanem rámutat azokra az összefüggésekre, amelyek összekötik vagy éppen összeugrasztják a családtagokat. Sok-sok -a sajátjaidhoz -kísértetiesen hasonló esettel fogsz találkozni a könyv olvasásakor, szóval semmi pánik, mert: Nem születtél anyának!

 

“Sokan már a fogantatás előtt pontosan tudják, hogyan fogják a babájukat gondozni, gyermeküket nevelni. Jó anyák, apák akarnak lenni. Senkit nem szeretnék eltántorítani az effajta felkészüléstől, csak halkan felhívom a figyelmet arra, hogy apa és anya a gyermekkel együtt születik, aki a világra jövetelekor, később pedig egyre gyakrabban áthúzhatja a szülei előzetes számításait, így a rendszer újratervezésért, valamint hatalmas adag rugalmasságért kiált. Ne megfelelni akarjunk a szülőség kihívásainak, hanem éljük meg annak minden aspektusát.”
Regős Judit

“A nagybetűs férfi gyengéd a nővel, nem férfiaskodik, nem erősködik, nem játssza túl a férfiszerepet, mindemellett igyekszik mindent megadni a feleségének.”
Kemény Dénes

Fontos, hogy a gyerekek alkalmazkodjanak hozzánk, a mi életünkhöz, de nekünk is szükséges hozzájuk igazodni. Ha a gyerekem érzi rajtam, hogy jól érzem magam a bőrömben, ő is sokkal többet kap.
Temesvári Andrea

Félelmetes, hogy a szülői szerepre mennyire nem készítenek fel bennünket. Pedig akár iskolában is lehetne tanítani, legalább az alapokat.
Lackfi János

Sokféleképpen lehet sikert elérni. Ha a szülők bíznak a gyerekben és segítik, akkor – mint látjuk – sikerülhet az élete. Én is sikeres lettem.
Polgár Judit

Én úgy érzem, hogy minden családban vannak tragédiák. Ezeket fel kell tudni dolgozni, csak így tudunk előbbre lépni. Nem szabad a szőnyeg alá söpörni a problémákat, beszélni kell róluk.
Tóth Frank

 

 

Regős Judit- Nem születtél anyának! című  könyve már megvásárolható a könyvesboltokban:
http://www.libri.hu/konyv/nem-szulettel-anyanak.html

Kapcsolat

1115 Budapest
Bartók Béla út 92-94.

+36 (30) 179 82 17

Kövess minket!

Kövess minket a Facebook-on!

Kövess minket az Instán!

 

    Szülők Háza 2019  |  Adatkezelési tájékoztató  |  Impresszum