A Szülők Házát azért hoztam létre, mert munkám során azt tapasztaltam, hogy nagyon hiányzik a gyakorló szülők életéből egy olyan hely, ahol nyugodt, szeretetteljes, bizalmi légkörben oszthatják meg az őket foglalkoztató örömöket, problémákat a hasonló cipőben járó társaikkal, és szükség esetén szakmai segítséget is kaphatnak.

A Szülők Háza a családokról szól: szakképzett csapatunk segítségével támogatjuk a hozzánk látogatókat a szülővé és családdá válás sokszor nehézségekkel teli folyamatában. A közhiedelemben él egy furcsa kép a gyermekvállalással kapcsolatban: sokan azt gondolják, hogy a gyermek(ek) születésével automatikusan létrejön a család, azonban ez nem így van.

Valójában a gyermek(ek) érkezése egy óriási változás (krízishelyzet) a család életében és rengeteg időre, energiára, türelemre, egymásra figyelésre és támogatásra van szükség ahhoz, hogy a nagybetűs CSALÁD is megszülessen, illetve a későbbiekben fennmaradjon, hiszen egy dinamikusan változó egységről van szó. A valódi családdá válás sokszor megpróbáltatásokkal teli útjának bejárásában segít komplex szolgáltatásaival a Szülők Háza, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Regős Judit
családi tanácsadó, a Szülők Háza alapítója, a Szülők Háza Alapítvány elnöke

 

A Szülők Háza egy olyan családias légkörű hely ahol:

 • a család érték
 • egymásért teszünk
 • egy befogadó közösséghez tartozhatsz
 • önmagad lehetsz, nem kell szerepeket játszanod
 • elfogadnak
 • bevallhatod, hogy nem vagy tökéletes és megélheted, hogy ez így van jól
 • őszintén elmondhatod, hogy mi bánt
 • segítséget kaphatsz a problémáid megoldásához
 • hasonló helyzetben levő szülőkkel és gyerekekkel találkozhatsz
 • tanfolyamok és előadások segítségével fejlesztheted önmagad
 • feltöltődhetsz
 • megerősítést, iránymutatást kaphatsz
 • megszervezheted gyermeked születésnapját
 • barátokra lelhetsz
 • praktikus tippeket kaphatsz az élet minden területére a költözéstől a befőtt elrakáson át a kertészkedésig J
 • gyermekedre a szakmájuk iránt elkötelezett gondozók vigyáznak, ha egy kis szabadidőre vágysz, vagy elintéznivalód van
 • egy kiterjedt kapcsolati háló vesz körül
 • úgy érezheted, hogy van egy második otthonod is.

Nézz be hozzánk, szeretettel várunk!

 

Mi a Szülők Háza?

A Szülők Háza társadalmi vállalkozásként működő családtámogató program, amely abból a célból jött létre, hogy segítse a családdá alakulás nehézségeinek leküzdését, segítsen az elég jó szülővé válás folyamatában, testi-lelki és szellemi értelemben egyaránt. A programot Regős Judit, szociálpolitikus, szociális munkás, aktív analitikus terapeuta dolgozta ki sok nagy tudású és hiteles szakember aktív részvételével, segítségével.
2007. januárjában létrehoztunk egy modellközpontot a XI. kerületben, az Eleven Centerben. Helyszínül szándékosan választottunk egy bevásárlóközpontot, azért, hogy közel vigyük a segítséget a célközönséghez. A központban játszóház és két elkülönített helyiségben kiegészítő szolgáltatások zajlanak. Ma a Szülők Háza központja a Szülők Háza Újbuda Családi Élményközpont a XI. kerületi Bartók Béla úton várja a családokat.
Programunkat ismert és neves szakemberek is elismerik, mint például Dr. Bagdy Emőke pszichoterapeuta, egyetemi tanár, illetve támogatónk volt haláláig Ranschburg Jenő, gyermekpszichológus, egyetemi tanár. Ismert és elismert közéleti személyiségek is csatlakoztak programunkhoz, például Polgár Judit, sakkozó olimpiai bajnok, Temesvári Andrea, teniszező, Wolf Kati énekesnő.

Eredményeink

A Szülők Háza Program mára országszerte elismertté vált.
Regős Judit 2009-ben a Vodafone által meghirdetett „Többet érsz” program győztese lett, Családbarát Médiáért díjat nyert. Vezető médiumok családdal kapcsolatos műsoraink állandó meghívottja, 2012-re az Emberi Erőforrások Minisztériuma állandó szakértője lett.
A programot mára nagynevű szakemberek is elismerik és támogatják, és az Európa Tanács is mintaprogramjává minősítette.

Céljaink

Nagy kihívás a „majd én egyedül mindent megoldok” szemlélet zsákutcáinak felismerése, és az új távlatok – a közösség erejének és az együttműködésnek egy, a korábbi korok közösségi életénél talán magasabb szinten történő megélése. Már kezdjük felismerni, hogy az egyenrangú kapcsolatok, az együttműködés és az ezekre alapozó közösség megtart, felemel, magasabb életminőséget ad.
Küldetésünk, hogy megvalósítsunk egy teljes integrációt a családdá alakulás korai szakaszában lévők körében, és ne kiszakítsuk a gyereket, hanem szolgáltatásunkkal biztosítsuk a rugalmas átmenetet a családból a közösségbe, hogy megismerkedhessenek különböző társadalmi rétegek is egymással.
Programunk újszerűsége abban rejlik, hogy különböző pszichológiai eszközökkel (önerőmozgósítás, segítő beszélgetések, szupervízió) segítjük a szülőket fejlődni a szülővé válás folyamatában valamint közösséggé formálódni a Szülők Háza családi központjaiban. A foglalkozások során spontán játéktevékenység zajlik a szülőkkel együtt, közösségi segítők bevonásával, illetve irányított csoportfoglalkozásokat tartunk zene, dráma illetve mozgásterápiás eszközök bevonásával.

A budai modellközpont után országos franchise hálózattá fejlődünk. Célunk, hogy az általunk kidolgozott szakmai módszertan szerint működő alternatív gyermekellátó egységek és hozzájuk kapcsolódó, családsegítő szolgáltatások jöjjenek létre az ország minden szegletében.

Kapcsolat

1115 Budapest
Bartók Béla út 92-94.

+36 70 3215323

Kövess minket!

Kövess minket a Facebook-on!

Kövess minket az Instán!