Új helyszínen, megújult szolgáltatásokkal várja a családokat Újbuda szívében a Bartók Béla úton a Szülők Háza új modellközpontja a Szülők Háza Újbuda Bölcsője Családi Élményközpont.

Kovácsné Bárány Ildikó, a bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős miniszteri biztos asszony üdvözölte az eseményt : “A kezdetektől fogva figyelemmel kísérem a Szülők Háza tevékenységét, amelyet rendkívül értékesnek és hasznosnak tartok. Az általuk működtetett családi bölcsődékben kiváló minőségű szakmai munka folyik, és különösen fontos, hogy a szülők támogatására is nagy hangsúlyt fektetnek”.

A központ megnyitóján dr. Kemény Dénes, a Szülők Háza Alapítvány alapítója elmondta, hogy ez a valóban családias tér lehetővé teszi azt, hogy a Szülők Háza minden szolgáltatásával várja a családokat. “Kiemelten fontos a számomra, hogy a hátrányos helyzetű családok és az állami gondoskodásban élő gyerekek is részt vehetnek a programokon, és családias események, illetve jótékonysági rendezvények szervezésére is lehetőség lesz itt, a Szülők Házában” – hangsúlyozta dr. Kemény Dénes.

Regős Judit, a Szülők Háza Alapítvány elnöke kiemelte, hogy a Szülők Háza Újbuda Bölcsője valódi befogadó közösségként kíván működni. A már megnyílt családi bölcsőde várja a legkisebbeket. A közösségi térben számos gyerek- és felnőttprogramot szerveznek az érdeklődőknek hétköznapokon és hétvégente is. Az új központban lehetőséget szeretnének biztosítani azoknak a szülőknek, anyáknak, akik kreatív, művészeti tevékenységet végeznek és alkotásaikkal szívesen bemutatkoznának a nagyközönségnek. Ennek keretében a megnyitó kísérőprogramjaként került sor Silye Júlia képzőművész festményeinek kiállítására, amely a közösségi térben látogatható.

Silye Júlia elmondta, hogy a Szülők Házával való kapcsolata több, mint 10 évre nyúlik vissza, ennek fontos állomása a most nyíló kiállítás. Köszönetet mondott Regős Juditnak, aki segített kibontakoztatni a benne rejlő művészt, olyan sikeresen, hogy az elmúlt időszakban már több saját kiállítása is nyílhatott, legutóbb Kapolcson.
A Szülők Háza Újbuda Bölcsője Családi Élményközpontban kapott helyet a Süss csokoládéműhelye is, amely a Szamossal együttműködve készíti a finomabbnál finomabb csokicsodákat és kekszeket.  A helyszínen bonbonkészítő workshopokon, süteménysütő kurzuson tanítják majd meg a gyerekeket és felnőtteket az édességek készítésére. Juhász Lilla, a Süss tulajdonosa fontosnak tartja, hogy ezek a programok remek közösségi élményt jelentenek a résztvevőknek.
A megnyitó vendége volt Szentpéteri Csilla zongoraművésznő, aki mesélt a Láttad-e már a zenét? elnevezésű programjáról, amelynek célja, hogy közelebb hozzák a fiatalokhoz a komolyzene világát. A tervek szerint a művésznő és a Szülők Háza Alapítvány együttműködésére kerül sor a projekt következő eseményei során a jövőben.
A megnyitó zárásaként a legkisebb vendégek, azaz a bölcsis korúak bemutató foglalkozásokon vehettek részt.

Az élményközpontban játszóház, csokikuckó, illetve családi bölcsőde kapott helyet. Délelőtt a bölcsődés korúak számára zajlanak zenés-tornás-kreatív-angol nyelvi programok, délután, este és hétvégén a nagyobb gyerekek és a szülők számára szerveznek kulturális, kreatív és fejlesztő foglalkozásokat, workshopokat. Lesz bébiszitter tanfolyam, Emellett családterápia, pszichológus segítsége is igénybe vehető a helyszínen. Speciális szolgáltatásként pedig elindult a Tanodú az iskolás korúak számára.
A Szülők Háza Újbuda Bölcsője Családi Élményközpont

A Szülők Háza Magyarország első családi központja, amelyet Regős Judit, az általa fejlesztett módszer szerint hozott létre 2007 januárjában a XI. kerületben Gazdagréten. Azóta több egység működik szerte az országban és 2015-ben dr. Kemény Dénes megalapította a Szülők Háza Alapítványt is, amelynek Tegyél jót! programja család nélkül, illetve hátrányos helyzetű családban felnövő gyermekeket támogat.