2017. február 22-én Dr. Zacher Gábor toxikológus nyitóelőadásával drogprevenciós rendezvénysorozat indul Újbudán, amelynek célja, hogy a szülői készségeket fejlesztve és a családi rendszert erősítve a szerhasználattal összefüggő specifikus ismeretekkel gazdagítsa a gyermeket nevelő családokat.

A program részleteinek kidolgozása  és a program megvalósítása során Újbuda Önkormányzata együtt dolgozik szervezetünkkel, a Szülők Háza Újbuda Bölcsője Családi Központ és Játszóházzal is, valamint a Katolikus Karitász Rév Szenvedélybeteg-segítő Szolgálattal, a Családbarát Akadémiával és a BRFK Újbudai Rendőrkapitánysággal. Ezek az együttműködő szervezetek a droghasználat problémakörének, a függőség kialakulásának különböző területeit fedik le, ráláthatnak az oda vezető utakra, jelenségekre és a maguk szakterületén kezelni is tudják azt.

A szervezők a rendezvénysorozat során 6 alkalommal várják a szülőket, családokat a különböző előadásokra, interaktív programokra. Dr. Zacher Gábor február 22-i előadásán szó lesz többek közt a jelenlegi droghelyzetről, a szülők felelősségéről, a példamutatásuk fontosságáról is, a márciusi Szülők Háza által szervezett rendezvényen pedig arról, mit tehetnek a szülők a negatív függés kockázatának csökkentése érdekében, valamint hogyan ismerhetik fel a negatív függés jeleit és a rossz tendenciákat.

A rendezvénysorozaton való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni az alábbi linken lehet: www.csaladbarat.ujbuda.hu/drogprevencio

Az esemény facebook oldala: www.facebook.com/drogprevencioujbudan. Az esemény családbarát, így a szervezők a rendezvény idejére játszósarokkal várják a kicsiket, az akadálymentes helyszíneken az infókommunikációs akadálymentesítésben a Híd Jelnyelvi Tolmácsszolgálat jeltolmácsai biztosítják a hallássérült vendégek számára a hangzó szöveg megértését.