A Szülők Háza Digi Bölcsi célja az otthon maradt bölcsődés korú gyermekek napközbeni elfoglalása, előre jól megszervezett napirenddel, interaktív zenés, mozgásos, kreatív programokkal és ismert emberek előadásaival.

Magyarországon a koronavírus következményeként kijárási korlátozás van. A gyermekeknek és tanulóknak – a bölcsődés korosztálytól az egyetemistákig – és felnőttnek a járvány megfékezése érdekében, otthon kell maradniuk. A “karanténban” a szülők vezetik a háztartást, tanulnak az iskolás gyermekeikkel, lekötik az óvodás, illetve bölcsődés korúakat, és akiknek kell, dolgoznak is emellett.
A játszóterek és a közösségi terek is bezártak, kerülni kell a parkokat, nincs lehetőség „lefárasztani” a gyerekeket. Nehéz megszervezniük a napi programokat. Ez mindenkinek új helyzeteket teremt, és azt tapasztaljuk, a szülők sokszor nehezen birkóznak ezzel az óriási feladattal, ami rájuk hárult.
Ezen nehézségek megoldására találtuk ki a digitális bölcsit, amely leginkább bölcsődés korú gyermekeknek szól, de a programjainkba igyekszünk bevonni az egész családot.

A programjainkat igyekeztünk a bölcsődei nevelés feladataira kialakítani, így a vizuális, környezeti, anyanyelvi és testi nevelést is beépítettük. Lesz gyermektorna, zenés- és kreatív foglalkozás, mese, muzsika. Igyekszünk belecsempészni a gyermekek számára jelenleg elérhetetlen kapcsolódásokat is – közösséget, nem egy háztartásban élő családtagokat – , amik ennél a korosztálynál az érzelmi és értelmi fejlődésükre kihathatnak.

Fontosnak tartjuk a szülők segítését is, ezért a nap végén nekik szóló tartalommal jelentkezünk, illetve a mesemondásba bevonjuk a nagyszülőket is.

Csatlakozz hozzánk, legyél részese programjainknak!

Kattints Facebook oldalunkra, ahol csatlakozhatsz az élő programjainkhoz!