Örömmel osztjuk meg a hírt, hogy a Szülők Háza Közhasznú Alapítvány lehetőséget kapott arra, hogy virtuális kísérőrendezvényt szervezzen az ENSZ Társadalmi Fejlődés Bizottságának (CSocD) 62. Ülésszakához kapcsolódóan.

A 62. Ülésszakot február 5-14. között rendezik meg New Yorkban, offline és online programokkal, hogy a világ bármely pontjáról csatlakozhassanak az érdeklődők. Az Ülésszak fókuszában a szegénység felszámolásának, valamint a Fenntarthatósági Célok megvalósulásának előmozdítása érdekében elérhető és működő szociálpolitikai intézkedések állnak.

Alapítványunk “Társadalmi innovációval a szegénység felszámolásáért” című kísérőrendezvényén a bemutatjuk a Szülők Háza Közhasznú Alapítvány, valamint a szervezet stratégiai partnereinek jó gyakorlatait, amelyekkel innovatív módon küzdhetünk a szegénység ellen.  A rendezvény célja továbbá a civil szervezetek, az állami és piaci szereplők közötti lehetséges együttműködési pontok bemutatása a szegénységi kockázat elkerülése és csökkentése érdekében.

A rendezvényen köszöntő beszédet mond a Kulturális és Innovációs Minisztérium képviseletében dr. Hornung Ágnes, családokért felelős államtitkár. Előadóként vendégünk lesz Nagy-Vargha Zsófia, ifjúságért felelős helyettes államtitkár, Santiago Diaz Carrasco, a Givaudan ügyvezető igazgatója, Pazaurek Piroska, Magyarország Tiszteletbeli Konzulja Közép-Floridában, Márton Zsuzsanna, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke, és előadást tart Alapítványunk elnöke, Regős Judit is.

Dátum: 2024. február 12. 15.45-17.00 (CET)

Regisztrálni az alábbi linken lehet: https://forms.gle/Pymx14vZAAvXT21PA

A rendezvény nyelve angol. 

Bővebb információ az Ülésszakról elérhető az ENSZ honlapján ide kattintva.

A Facebook eseményhez az alábbi linken lehet csatlakozni: https://fb.me/e/3EFodB2vv

Reméljük, találkozunk a rendezvényen!