A gyerekkor az egyik legjobb, de egyben a legkockázatosabb életszakasza az embernek.

Csoda jó gyereknek lenni, csoda jó szülőkkel.
Csoda jó, szerető, gondoskodó, szerető szívű szülők mellett kinyílni a világra, megtapasztalni saját magunk szerethetőségét és megtapasztalni mennyi szerethető, csoda jó dolog van az életben.

Önfeledten lepkét kergetni a réten, mesét hallgatni a szüleink ölében, pocsolyában ugrálni, elesni majd felkelni. Szüleink ölelésében elsírni bánatunkat, majd megnyugodni biztonságos ölelésükben.
Csoda jó dolog úgy felnőni, hogy az ember tudja, hogyha világ sokszor igazságtalan is a szülei úgyis mindig mellette állnak, megvédik, csitítják, ha kell, de mindig kiállnak mellette.

De sajnos nem mindenkinek adatik meg, hogy ilyen szülők mellett élhessék meg a gyerekkorukat.Ők ugyanúgy megérdemlik a segítséget a bátorítást a biztatást. Hogy tudják, ha hibát követnek el, az nem őket minősíti, hiszen ők még csak gyerekek.A hibáikból tanulnak, a félelmeik természetesek, hiszen még csak gyerekek.


A család nélkül felnövekvő gyerekeket nem védik meg a szüleik. Hamar meg kell tanulniuk, hogy kiálljanak magukért, hogy megvédjék magukat és a társaikat.
Mi, Gyereknap alkalmával a játékokon és az önfeledt szórakozáson túl, bemutattunk számukra egy olyan programot, amivel segíteni szeretnék nekik abban, hogy hallathassák a hangjukat, megvédhessék magukat és társaikat, kiállhassanak azokért az ügyekért, amelyek számukra fontosak, mert őszintén hisszük, hogy minden élet érték és mindenkinek jár a megbecsülés a megértés és a támogatás!


OUR VOICE – A MI HANGUNK!
A program célja, hogy a gyermekotthonokban élő fiatalok, képessé váljanak önmaguk és társaik segítésére, mentorálására.


A projekt során 24 fő hazai és külföldi, 15 és 20 év közötti fiatalt képzésben, mentorálásban részesítünk. Ennek köszönhetően képessé válnak arra, hogy gyermekotthonban élő fiatalabb társaikat – kb. 200 főt – segíteni tudják.


Külföldi partnereink Belgiumból (De Stuyverij VZW) és Romániából (Asociata Pro Agriensis Egyesület) támogatnak minket a megvalósításban.
A Tegyél Jót Programban résztvevő gyerekek, így már nemcsak a gyermekotthonok kapuit léphetik át velünk, hanem lehetőségük lesz külföldre utazni, számos új élményben részesülni és „TegyélJót! nagykövetekké” válni.


Célunk, hogy a képzések révén nőjön a résztvevő fiatalok önbecsülése, önbizalma és tágabb közösségükben erősödjön az összetartozás érzése.
A programban pszichológusok, coachok és közéleti mentorok segítik a fiatalokat céljaik elérésében.


A fiatalokkal és mentoraikkal hamarosan Ti is megismerkedhettek!