Nagy sikerrel rendeztük meg 2023. november 15-én az Ingyenes Családi Élménynapot.

Az eseményre vendégül láttuk az Olajág Idősek Otthona szép korú lakóit, akik amellett, hogy részt vettek a Szülők Háza „Nagypapájának” Nyári Károly és Főangyalunk, Nyári Aliz közös mini koncertjèn, Tegyél Jótos állami gondoskodásban élő gyerekeinkkel is „baràtságokat kötöttek”.

A gyerekekkel közösen készítettek kézműves ajándékokat karácsonyra, a Szülők Házás bölcsiseink szüleivel pedig örömmel hallgattuk bölcs élet történetüket.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Hornung Ágnes családokért felelelős államtitkár asszony.

Államtitkár Asszony méltatta a Szülők Háza Alapítványt, amely már több mint tizenhat éve „az egyik legfontosabb családtámogató intézmény” az országban, munkáját és programját pedig nemzetközileg is elismerik. Elmondta, hogy nem képzelhető el sikeres családpolitika a szülők mentális támogatása és a családok lelki egészségének segítése nélkül, amelyben Alapítványunk a minisztérium stratégiai partnere.

Regős Judit a Szülők Háza Közhasznú Alapítvány elnöke, a Szülők Háza – Családi Központ és Bölcsőde Hálózat alapítója felidézte a tizenhét évvel ezelőtti indulást, és azt, hogyan sikerült azóta is fenntartható működéssel segíteniük a szülőket a családdá válás útján, miként szeretnék, a mai naphoz hasonló programokkal visszahozni a hajdanvolt nagycsaládos hangulatot.

Erdősi Ditte, a Szülők Háza Bölcsőde Hálózat operatív vezetője elmondta, hogy a bölcsis korú gyerekek gondozása kizárólag a szülők aktív bevonásával képzelhető el. Bemutatta a különböző saját fejlesztésű közösségi programokat is, amilyen például a Minimuzsika és az Izgő-Mozgó gyermektorna, amelyre egész évben várják a szülőket és a nagyszülőket egyaránt.

Az intézmény kezdeményezése a Szülők Háza Fejlesztő Központ is, amelynek vezetője, Zsidákovits Melinda ismertette, hogyan segítenek az eltérő vagy megkésett fejlődésű gyerekeknek és milyen szülő támogató lehetőségek érhetőek el.

A Szülőtámogató és Fejlesztő Programsorozatát részeként családi tanácsadó, gyermekpszichológus, védőnő, mozgásterapeuta, dietetikus, logopédus, családjogász, kineziológus nyújt támogatást az érdeklődő szülőknek és gyerekeknek, akiket az év közben is megkereshetik a Szülők Háza központjaiban – Budapesten a Szülők Háza Kelenvölgyön, Budaörsön a Szülők Háza Kamaraerdőn, Diósdon Szülők Háza Bartók Kuckóban,  Érden a Szülők Háza Érden, Győrben  a Szülők Háza Család és Karrierponban és a Győr szíve Családi Központ és Játszóházban-, ahol előadások, workshopok, tréningek is elérhetőek. Emellett a Szülők Háza változatos családbarát adventi programokat kínál a gyerekeknek: koncerteket, bábszínházi előadásokat, élő zenés interaktív és kézműves foglalkozásokat. A családi napot Gájer Bálint hivatalos oldala előadóművész zárta, aki elénekelte az Együtt felnövünk című dalát, amely a Szülők Háza „himnusza” lett.

A dalt az alábbi linken hallgatható meg.

https://open.spotify.com/track/2gYH54Xi4XqEuJW3olXcZz