További családi bölcsőde egységekkel bővül a Szülők Háza Családi Központ és Bölcsőde Hálózat köszönhetően a CSP-HB-21 számú Hazai családi bölcsőde és munkahelyi bölcsőde-fejlesztési programnak. Sajtótájékoztatóval egybekötött nyílt napon mutatkoztak be a Szülők Háza Családi Központ és Bölcsőde Hálózat új tagjai február 24-én a győri Szülők Házában.

Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért elnökasszonya gratulált a 15 éves működéshez, és hangsúlyozta, hogy Magyarországon folyamatosan bővül a bölcsődei férőhelyek száma, köszönhetően annak, hogy Magyarország családbarát ország. Fontos a bölcsőde fejlesztés a szülők munka és magánéletének összehangolásában.

Dr. Dézsi Csaba András Győr Polgármestere nevében Laczkovits-Takács Tímea, elnök asszony, önkormányzati képviselő tette tiszteletét a sajtótájékoztatón, ahol elmondta első benyomásait a Szülők Házáról: „Öröm volt ide bejönni, és mosolygós felnőtteket és gyerekeket látni, nagyon családias légkör fogadott.” Biztosította az Alapítványt az önkormányzattal való további sikeres együttműködésről a győri családok segítése érdekében.

Regős Judit, a Szülők Háza Családi Központ és Bölcsőde Hálózat alapítója visszaemlékezett az elmúlt 15 évre. Elmondta, hogy annak idején mert nagyot álmodni, és ma büszkén jelenthette be, hogy újabb családi központtal és 9 bölcsődei csoporttal bővül a Hálózat, majd ünnepélyesen átadta az emlékplaketteket az egységek fenntartóinak.

A Szülők Háza Kamaraerdő Családi Központ és Bölcsőde fenntartója, a Szülők Háza Alapítvány, amelynek emlékplakettjét Kemény-Rónai Renáta az Alapítvány kuratóriumi tagja vette át.

Erdősi Ditte, az Egészséges és Harmonikus Családokért Alapítvány kuratóriumi tagja, a Sasadon nyíló Apró kezek Családi Központ és Bölcsőde nevében vette át a plakettet.

“Mi, a Taxworld könyvelőiroda azzal a céllal csatlakoztunk a Szülők Háza Családi Központ és Bölcsőde Hálózathoz, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az anyukáiknak, akik szülési szabadságra mentek tőlünk és szeretnének visszatérni a munkájukhoz, de közben biztos kezekben szeretnék tudni „a szemük fényét”. A Szülők Háza több mint egy bölcsőde, a koncepció valódi megoldásokat nyújt, figyelembe véve és a középpontba helyezve a szülők és gyerekek igényeit. Szeretnénk több cégtulajdonost is arra ösztönözni, hogy segítse a frissen anyukává vált dolgozóját, egyengesse útját, támogassa a visszatérését a munka világába. ” – Mondta Sugár Sarolta és Garamvölgyi Pál, akik a Taxworld.hu Kft. ügyvezetőiként, a gödöllői Kincses Sziget Családi Központ és Munkahelyi Bölcsőde fenntartói.

Juhász Lilla, a Kommunió Alapítvány elnöke, a győri Szülők Háza Családi Központ fenntartója örömét fejezte ki, hogy a Szívünk Melege Munkahelyi Bölcsőde megnyitásával kisgyermekes munkavállalóit is segíteni tudja.

Dobstadt Linda és Dévai-Kulcsár Gabriella, az Szülők Háza Otthon Melege Családi Központ és Családi Bölcsőde fenntartói elmondták, hogy már hosszú évek óta elkötelezett tagjai a Szülők Háza Hálózatának Érden, immáron négy egységgel.

Ahogy az a Szülők Házában természetes, a rendezvényen részt vettek a családok és a gyerekek is, akik nagyon jó hangulatú Minimuzsika, és Izgő-mozgó torna foglalkozáson szerezhettek új élményeket. A köztes időben Miniművész farsangi alkotással, arcfestéssel és csillámtetoválással kedveskedtek a gyerekeknek.