?. ta215 ÉV, TÖBB 100 000 ELÉRT CSALÁD, 150 CSALÁDI BÖLCSŐDEI FÉRŐHELY, 6  CSALÁDI KÖZPONT, 20 CSALÁDI BÖLCSŐDE EGYSÉG, TÖBB 1000 TÁBOROS ÉS ÖNKÉNTES, TÖBB 100 000 KÖVETŐ 

A Szülők Házát azért hoztam létre, mert munkám során azt tapasztaltam, hogy nagyon hiányzik a gyakorló szülők életéből egy olyan hely, ahol nyugodt, szeretetteljes, bizalmi légkörben oszthatják meg az őket foglalkoztató örömöket, problémákat a hasonló cipőben járó társaikkal, és szükség esetén szakmai segítséget is kaphatnak.

A Szülők Háza a családokról szól: szakképzett csapatunk segítségével támogatjuk a hozzánk látogatókat a szülővé és családdá válás sokszor nehézségekkel teli folyamatában. A közhiedelemben él egy furcsa kép a gyermekvállalással kapcsolatban: sokan azt gondolják, hogy a gyermek(ek) születésével automatikusan létrejön a család, azonban ez nem így van.

Valójában a gyermek(ek) érkezése egy óriási változás (krízishelyzet) a család életében és rengeteg időre, energiára, türelemre, egymásra figyelésre és támogatásra van szükség ahhoz, hogy a nagybetűs CSALÁD is megszülessen, illetve a későbbiekben fennmaradjon, hiszen egy dinamikusan változó egységről van szó. A valódi családdá válás sokszor megpróbáltatásokkal teli útjának bejárásában segít komplex szolgáltatásaival a Szülők Háza, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.”

// Regős Judit – családi tanácsadó, a Szülők Háza Családi Központ és Bölcsőde Hálózat alapítója, a Szülők Háza Közhasznú Alapítvány elnöke //

 

A KEZDETEK 

A Szülők Háza  2007-ben indult el Gazdagrétről Regős Judit alapításával, eredeti célja a szülők segítése volt, valamint azoknak a családoknak a támogatása, akik nem tudnának megfizetni egy ilyen szolgáltatást. Létrehozott egy helyet, ahol a gyerekek nem csupán játszhatnak, hanem emellett a szüleik is kikapcsolódhatnak.

A Szülők Háza nem csupán egy játszóház, hanem egy hely, ahol a szülőket a gyerekekkel együtt fogadjuk és egy kidolgozott módszer alapján foglalkozunk velük, segítséget nyújtunk abban, hogyan váljanak még összetartóbb családdá. Judit látta, hogy sok kismama elveszik az információ rengetegben, így első sorban nekik próbált segítséget nyújtani szakavatott kollégákkal. A helyszíneken megtalálható szakmai segítségnyújtás, mely közben vigyáznak a gyermekekre is.

A rendszer lényege, hogy az egész családot komplexen segíti, nem kezeli külön a gyereket és a szülőt, hanem mint egy egységet, mint egy nagy családot, támogatja. Az egész család számára nyújt olyan megoldást, aminek segítségével mindenki abban kap támogatást, amiben szüksége van rá. Mindezt egy egyénre szabott módszertan szerint.

Elemei:

 • családi bölcsőde
 • kulturális és szabadidős programok
 • fejlesztő programok
 • mentálhigiénés támogatás
 • egyéb családsegítő szolgáltatások nyújtása szakértők bevonásával

 

SZÜLŐK HÁZA ALAPÍTVÁNY, A TEGYÉL JÓT PROGRAM

A Szülők Háza Alapítványt Kemény Dénes hozta létre 2015-ben, hogy az Alapítvány szervezeti formában képviselhesse tovább a Szülők Háza program elveit és céljait. Az Alapítvány állami gondoskodásban élő gyerekek és hátrányos helyzetű családok számára nyújt támogatást.

A Szülők Háza Család fontos programja a Tegyél Jót jótékonysági program, amelyben önkéntes családok, vállalatok segítségével élménynapokat szervezünk állami gondozott gyermekeknek is egész évben. A program legfontosabb eleme az együtt töltött idő. Lehetőséget teremtve arra, hogy a gyermekotthonokban élő gyerekek is megismerhessék, hogy milyen családban élni. Több évig dolgozott Judit a módszertanon és azóta is azon fáradozik, hogy több helyre eljusson a program, ezért építi a hálózatot. 

https://tegyeljot.hu

A HÁLÓZAT

Ez a módszer egyre több helyen érhető el az országban és a határainkon túl, köszönhetően annak a franchise rendszernek, amelynek alapja egy egységes szakmai koncepció. A Szülők Háza Családi Központ és Bölcsőde Hálózat (Szülők Háza Család) szolgáltatásait jelenleg  6 családi központban, 20 családi bölcsődében tudják a családok igénybe venni Budapesten, Győrben, Érden, Budaörsön és Gödöllőn. 150 bölcsődei férőhellyel rendelkezik a hálózat országszerte. 

                           Szülők Háza Bartók Kuckó, 1115 Budapest , Bartók Béla út 92-94.

                           Szülők Háza Győr szíve, 9022 Győr Gárdonyi Géza u. 3.

                           Szülők Háza Érd, 2030 Érd, György utca 63.

                           Szülők Háza Kelenvölgy,1116 Budapest, Mélykút utca 7.

                           Szülők Háza Kamaraerdő, 2040 Budaörs, Zombori utca 40.

                          

 A Szülők Háza egy olyan családias légkörű hely, ahol:

 • a család érték
 • egymásért teszünk
 • egy befogadó közösséghez tartozhatsz
 • önmagad lehetsz, nem kell szerepeket játszanod
 • elfogadnak
 • bevallhatod, hogy nem vagy tökéletes és megélheted, hogy ez így van jól
 • őszintén elmondhatod, hogy mi bánt
 • segítséget kaphatsz a problémáid megoldásához
 • hasonló helyzetben levő szülőkkel és gyerekekkel találkozhatsz
 • tanfolyamok és előadások segítségével fejlesztheted önmagad
 • feltöltődhetsz
 • megerősítést, iránymutatást kaphatsz
 • megszervezheted gyermeked születésnapját
 • barátokra lelhetsz
 • praktikus tippeket kaphatsz az élet minden területére a költözéstől a befőtt elrakáson át a kertészkedésig
 • gyermekedre a szakmájuk iránt elkötelezett gondozók vigyáznak, ha egy kis szabadidőre vágysz, vagy elintéznivalód van
 • egy kiterjedt kapcsolati háló vesz körül
 • úgy érezheted, hogy van egy második otthonod is

Téged is szeretettel várunk Központjainkban!

 

NEMZETKÖZI PARTNEREK

Az Szülők Háza az ENSZ ECOSOC Bizottságának konzultatív státuszú tagja. A Szülők Háza egy nemzetközileg is elismert szülőtámogató módszertan, amelyet az Európai Unió Eurofound Alapítványa Best Practice elismeréssel díjazott és a washingtoni székhelyű Világbank is beemelte a jó gyakorlatai közé és ennek köszönhetően már fejlődő országokban is jelen van a Program.  Európai Uniós projektekbe kapcsolódva nemzetközi partnereket vonunk be, számos konferencián vesznünk részt a világ több pontján, hogy további partnereket érjünk el és célunk, hogy ez a magyar fejlesztésű módszertan nemzetközileg is minél szélesebb körben elterjedjen; többek között az USA-ban, Afrikában és az Európai Unió számos országában.

https://civilfranchise.com/ 

 

 SZÜLŐK BOLTJA

A Szülők Boltja szülőknek, elsősorban kézműves termékeket készítő, illetve szolgáltatást nyújtó anyukáknak kínál online platformot, valamint a Szülők Háza Hálózaton belüli bemutatkozási lehetőséget. Egy lehetőség, amely alkalmat teremt arra, hogy hazai kézművesek kiléphessenek vállalkozásukkal a virtuális térből. Részévé váljanak egy több ezer családot számláló aktív közösségnek. Tagjai legyenek egy olyan hazai és nemzetközi családokat érintő hálózatnak, ahol gyorsan és könnyen elérhetik célcsoportjukat itthon és akár külföldön is.

https://szulokboltja.hu/bemutatkozas/ 

 

REGŐS JUDIT NAPIMAMI – Szülők Blogja

Regős Judit a Napimami brand alatt mindeközben segíti a szülőket a családi életük tekintetében és folyamatosan tartalmakat készít és oszt meg a napimami blogon. Judit első könyve Nem születtél anyának címmel jelent meg 2015-ben. Második könyve 2023 tavaszán került kiadásra Maradjunk együtt!Válás vagy változás? címmel, ami a párkapcsolatokról szól. 3. könyve is előkészítés alatt van, amely szintén a kisgyermekes szülők életét könnyíti meg.

https://napimami.hu/ 

 

SZÜLŐK HÁZA AKADÉMIA

 

A Szülők Háza Akadémia a szülői készségeket fejlesztő program, amelynek célja a Szülők Háza módszertan átadása az erre nyitott szakemberek és magánemberek számára. A képzés eredményeképp, a résztvevők képessé válnak arra, hogy saját maguk családok számára közösséget szervezzenek (pl. baba-mama klub, játszóház, segítő csoport), és ezt szakmai alapokra helyezve tudják vezetni. Ezen kívül munkaerő piaci, önismereti, kommunikációs, konfliktuskezelési és gyermekvédelmi önkéntes képzéseket is nyújtunk, amelyek egy része már e-learning formában is elvégezhető.

https://szulokhazaakademia.hu/ 

 

DIGITÁLIS FEJLESZTÉSEK

A pandémia ideje alatt folyamatosan digitális fejlesztéseken dolgoztunk, a járványügyi helyzetből adódó feszültségek oldására hoztuk létre a Szülők Háza Digibölcsit, amely a Szülők Háza bölcsődéiben nyújtott szolgáltatások kiterjesztését jelenti a családok otthonába. A programok leginkább bölcsődés korú gyermekeknek szólnak, de a tevékenységekbe igyekeztünk bevonni az egész családot, hogy mindenkinek kikapcsolódást és feltöltődést nyújtsanak. A Szülők Háza Digibölcsi eredeti célja az otthon maradt gyermekek napközbeni elfoglaltságának online biztosítása, előre jól megszervezett napirenddel, interaktív és élő műsorokat sugározva. A hiányzó napközbeni felügyelet helyett elfoglaltságot nyújtottunk a családok részére, hasznos órákká alakítva az otthon töltött időt a Szülők Háza szellemisége jegyében.

https://digitalisbolcsode.hu/

Az Alapítvány 2019-ben csatlakozott az Európai Unió által támogatott Families Share projekthez, amely az offline megoldásokat egy saját online platform és mobil alkalmazás fejlesztésével ötvözve a munka-magánélet közötti egyensúlyozást hivatott megkönnyíteni a gyermekes családok számára a közösségek erejére építve. 2023-ban is szeretnénk népszerűsíteni ezt a hiánypótló alkalmazást és tovább növelni a felhasználók számát.

https://families-share.eu/