Az „Our Voice/Mi hangunk projekt folytatódott 2023. novemberben Belgiumban, amelynek keretében Magyarországról, Romániából és Belgiumból érkeztek gyerekek.

Felejthetetlen élmény volt sok fiatal számára, hogy most ültek először repülőn.

 

Első nap hosszú kirándulást tettünk a tengerparton és nagyot sétáltunk Brugge városában, amit az észak Velencéjének is hívnak. Majd egy nagyot koriztunk, ami igazán összekovácsolta a csapatot.

 

A hét elején Start Up cégeket alapítottunk:

  • Élelmezési start upunk gondoskodott a változatos étkezésekről, amelyet közös konyhában közösen készítetünk el.
  • Turizmus Start Upunk az utaztatást és a logisztikát intézte amíg a Programszervező Start Up a programokat szervezte.
  • Média Start Upunk pedig a média tartalmakat készítette.

 

Következő nap már készültünk a prezentációkra, amelyeket este mutattunk be a De Stuyverij Kortrijk Open Space közösségi terében.

Csütörtökön az elmélyült munkának szenteltük a napot. De meg is volt az eredménye. A csapatok prezentációi fantasztikusan sikerültek. Az élelmezési team pizzája felülmúlhatatlan volt és bemutatták Mission Food elnvezésű projektüket is. A szórakoztató csapat előadása egy közös tánccal indult, majd a turizmus csoport mutatta be tevékenységét és a csapat pólókat. A közösségi média team pedig prezentációt tartott az általuk létrehozott és kezelt felületekről, amelyeket hamarosan Ti is követhettek majd a Fecebookon. Végül pedig a friss Our Voice Hot News nyomtatott újságot mutattuk be.

 

Pénteken a sikeresen elvégzett három hetes trénig folyamatot az eftelingi vidámparkban ünnepeltük.

 

Hazafelé meglátogattuk az Európai Unió Parlamentjét is, amely az Erasmus+ program keretében Our Voice programunkat is támogatja.

 

Három hét, három ország egy csapat. Ez a Mi Hangunk! Our Voice – Mert minden élet érték! Nincsenek szavak, amelyek elmondják, milyen büszkék vagyunk az Our Voicos gyerekeinkre.

Befejeződött a Mi Hangunk programunk felkészítő tréning része, amely során 24 kiválasztott állami gondoskodásban élő fiatal élmény alapú tréninget kapott, amely során hasznos gyakorlati tudást és eszközöket kaptak arra, hogyan válhatnak sorstárs segítővé, hogyan tudnak segítséget nyújtani nehezített élethelyzetű gyerekeknek, fiataloknak.

A trénigek három országban élő fiatalokkal, három országban folytak: Magyarországon, Romániában és Belgiumban. Az utolsó napunkon az okleveleken kívül a fiatalok megkapták Youthpass igazolásukat is, amellyel könnyebben pályázhatnak majd Európai Uniós programokban való részvételre.

A program során igazi közösséggé kovácsolódtunk, így nem csoda, hogy fájó volt a búcsúzás. De, ahogy a mondás is szól: minden vég valami új kezdete is.

Ez a mi esetünkben biztosan így van: hiszen a munka csak most kezdődik: 2024-ben a fiatalok egyéni mentorokokkal dolgoznak majd tovább, akik segítségével meghatványozhatják a tréningek alatt szerzett tudásukat, több száz állami gondoskodásban élő gyermek javára.

A folyamatról majd mi is beszámolunk, de követhetitek majd hamarosan élesedő weboldalunkon és socialmedia felületeinken is, amit a fiatalok működtetnek majd.