A hetet a táborozók a Színészek és a Kulisszák mögött elnevezésű csapatok megalakításával kezdték, majd megkezdőtek a csapat jellegzetességeinek, sajátosságainak körvonalazásai. Ahogy azt már megszokottuk a napközis táborunk menetéből az elkövetkező napokban ez a két csapat méri majd össze képességeit a különböző feladatokban a hét folyamán. A Színház az egész világ hetén is elkészültek a csapatzászlók, pecsétgyűjtő füzetek és kedves meséket írtak a csapatok, amiket délután életre is keltettek. Julcsa, a minimuzsika foglalkozást tartó segítőnk szárnyai alatt pedig helyzet gyakorlatokat játszottak el, színészkedtek a csemeték.

 

A keddi napon Bisztricsány Linda, a mi kedvenc drámapedagógusunk volt a vendégünk, akinek mindig nagyon örülnek a gyerekek, most is elhozta hozzánk a zenés, mozgásos feladatait. Aki bátorságot érzett a szerepléshez, bemutathatott egy mozgásformát és a többiek feladata volt kitalálni, hogy vajon milyen foglalkozású embert vagy éppen milyen állatot jeleníthet meg a játékával az előadó. Voltak, akik még barátkoztak a szerepléssel, viszont a délutáni medencézésnél kivétel nélkül mindenki gyakorlott pancsolónak mutatkozott.

A színészmesterséggel való ismerkedés és az ehhez kapcsolódó feladatokból álltak a szerdai nap egyéni helyzet gyakorlatai és asszociációs játékai, melyeket a tábori csapatok rendkívüli ügyességgel vívtak egymással a délelőtt folyamán. A pénteki nap egyik programjára készülve a gyermekek nagy lelkesedéssel bábkészítésbe fogtak, éppen csak a délutáni medencében játszadozásnak sikerült kizökkentenie őket.

 

 

Csütörtök délelőtt a kvíz kérdések megválaszolásával lehetett pecséteket gyűjteni a legügyesebb csapat pozícióért. Izgalmas kis játék volt, ami alatt ki derült, hogy a Dzsungel könyvének története az egyik legnépszerűbb a gyerekek körében. Ezután a kreativitás vette át a szerepet és a megkezdett bábkészítés a pénteki elődadáshoz csütörtökön is folytatódott, majd ezt követően jégkrém és a medence hűsítette a csapattagokat. „Micsoda jó kis nap volt”!

A hét záró napját izgatott sürgés forgás jellemezte, reggel még az utolsó simítások zajlottak a bábelőadáshoz szükséges paravánon, majd elkezdődtek a varázslatos előadások a csapatok által. A miniszínházban voltak kis csoportos szereplések és néhány egyéni produkció is, ekkora már a gyerekekben is enyhült a lámpaláz és mindenki lelkesen szerepelt a különböző történetek előadásában. A bemutató fantasztikusan sikerült, a bábok kreatívak voltak, a gyerekek egyaránt nagyon élvezték az előadást szereplőként és nézőként is. A következő program az eredményhirdetés volt, mely ugyan néhány pecsét különbséggel de a Kulisszák mögött névre keresztelt csapatot hirdette ki győztesnek. A tábori csemege, az oklevél és a közös fénykép kiosztása után búcsút vettek egymástól és elindultak haza a Színház az egész világ témájú hetünk napközis táborozói.