2024. május 10-én került sor a Szülők Háza – Családi Központ és Bölcsőde Hálózat belső képzésére,hogy kisgyermeknevelőink egységes tovább képzését biztosítsuk és jó gyakorlatainkat megosszuk egymással, annak érdekében, hogy a legkisebbeknek a legnagyobb szeretettel és gondoskodással biztosíthassuk a gyermekek bölcsődei gondozását.                                            

„A gyermekvédelem a családok megerősítésével, a szülők támogatásával indul”. A Szülők Háza – Családi Központ és Bölcsőde Hálózat alapítója Napimami-Regős Judit, lassan 20 éve ebből a célból álmodta meg az intézményt. „Legyen egy olyan közösség, amely elfogad, amely befogad, ahol nem baj, ha a családi élet, a szülői lét, a gyermeknevelés nem éppen mindig zökkenőmentes, de ahol a közösség megtart és átsegít a nehézségeken. Akkor még nem is sejtettem, hogy ebből az álomból egy nemzetközi jó gyakorlat lesz, és 5 Központban, 150 családi bölcsődés férőhellyel várjuk majd a gyerekeket.”

Ezekkel a szavakkal nyitotta meg a Szülők Háza Család belső képzését, ahol minden központi egységükből – Diósd Szülők Háza Bartók Kuckó, Szülők Háza Érd Otthon Melege, Győr Szülők Háza Család és Karrierpont, Győr szíve Családi Központ és Játszóház, Kamaraerdő Szülők Háza Kamaraerdő, Kelenvölgy – Szülők Háza Kelenvölgy, részt vettek az elkötelezett, felkészült kisgyermeknevelőink.

A képzésen a résztvevők elsajátíthatták a Szülők Háza módszertanát, pszichológia, pedagógiai ismeretekre tehettek szert, valamint önismereti, kommunikációs és konfliktuskezelési gyakorlaton vettek részt.

Az előadók között szerepelt Hilbert Edina operatív vezető, Erdős Ditte Szülők Háza Családi Bölcsőde Hálózat operatív vezetője és Szecskó Éva szakmai vezető és képző és Zsidákovits Melinda fejlesztő pedagógus, a Szülők Háza Fejlesztő Központ vezetője.