Egy munkába visszatérő kismama számára nehéz kérdés mindig a bölcsődei elhelyezés megoldása.  A bölcsőde kiválasztása mellett meghatározó szempont a térítési díj is. Számos támogatási lehetőség érhető el, fontos, hogy tájékozódjunk ebben a témában is.

Állami támogatás: A Magyar Államkincstár vissza nem térítendő támogatást nyújt a kisgyermeket nevelő szülők munkaerő piaci visszatérésének támogatása céljából. A támogatás folyósítása az ország egész területén biztosított. A támogatás keretében a Kincstár maximum havi 40 ezer forint összeghatárig támogatást nyújt a nem önkormányzati fenntartású családi bölcsőde, munkahelyi bölcsőde, bölcsőde, mini bölcsőde, valamint a napközbeni gyermekfelügyelet személyi térítési díjára vonatkozóan. Amennyiben a gyermek elhelyezéséért fizetett díj kevesebb, mint 40 ezer forint, akkor a támogatás összege a bölcsődei havidíj összegével megegyező lesz, amennyiben pedig meghaladja a 40 ezer forintot, akkor a különbözetet a szülőknek szükséges fedezni.

A támogatási kérelmeket legkésőbb 2023. március 31-ig lehet benyújtani.

Munkaadói támogatás: 2023 évben az egyik legnépszerűbb munkavállalói adómentes támogatási lehetőség a bölcsődei támogatás.

Szakértői vélemények alapján minden cégnek érdemes 2023  évben átvizsgálni a juttatási rendszerét, hiszen a megbízható és jó munkaerő bevonzása, megtartása, motiválása nagyon komoly kihívások elé állítja a munkaadókat.

A bölcsődei díj részben vagy egészben történő térítése népszerű és hasznos adómentes juttatási forma, amely mindkét fél számára előnyökkel biztosít.

Alapítványi támogatás: A Szülők Háza Családi Központok egyedi térítés támogatást biztosítanak munkába visszatérő kismamák részére. A lehetőség részleteiről a kamaraerdo@szulokhaza.hu e mail címen illetve a +36 30 562 8725 számon lehet érdeklődni.

A Szülők Háza Családi Bölcsődéiben olyan szakképzett pedagógusok dolgoznak, akik a gyermekek igényeit maximálisan figyelembe véve, a szeretetpedagógia módszerével terelgetik a gyerekeket; időt és teret engedve a szabad játékra, a Szülők Háza módszertan alapján. Minőségi eszközökön keresztül fejlődnek a gyerekek úgy, hogy közben ők ezt játéknak érzik.

Szülők Háza Bölcsőde már Kamaraerdőn is elérhető.

Forrás: Budaörsi Napló