Minden kismama új élet születése előtt áll, kétféle értelemben is: kisgyermeket hoz a világra, miközben az életformája, életútja is gyökeresen megváltozik. A gyermekvállalás folyamatában a kisgyermekkel párhuzamosan a róla gondoskodó édesanya és a vele együtt élő család is megszületik.

Ez a folyamat sokféle feladat elé állítja a kismamákat. Az addig gyakran független, önálló, szabadéletet élő nő megtapasztalja, hogy egy élet tőle függ, vele szimbiózisban növekedik; hogy várandós állapotában segítségre szorul, rá kell bíznia magát másokra; hogy a teste fokozatosan átalakul; hogy a szülés után nőként, feleségként és anyaként is helyt kell állnia.

Megannyi kérdés cikázik ilyenkor a kismamák fejében. Szépnek látja-e őket a párjuk, akkor is, ha a testük változik? Elfogadható-e, nem terheli-e meg a másikat, hogy gyakran rosszul vannak? Milyen lesz a szülés?  Rendben fog menni minden? Képesek lesznek-e helyt állni? Megfelelően tudnak-e majd gondoskodni a gyermekükről? Tudni fogják-e, mikor mit kell tenni? Jó anyák szeretnének lenni, de annak mi az útja?  Hogyan tudják összeegyeztetni az anyai létet a házasélettel és a hivatásukkal?

A pszichodinamikus mozgás-és táncterápia a mozgást és érzékelést középpontba helyező csoportmunkával tudja a szülővé válás folyamatát megtámogatni.Kismamaként különösen fontos a testre irányuló figyelem, a magzatra való ráhangolódás, ebben nagyon sokat tud adni az ún. testtudati munka, amely a módszer alapja. Ennek során egyszerű figyelmi fókuszt ajánló mozgásos gyakorlatokkal követjük le a test fizikai állapotváltozásait, például megfigyeljük a légzést, a járásunkat, vagy irányokkal, sebességekkel kísérletezünk.

A kismamák a mozgásos gyakorlatok által felfedezhetik, belakhatják, harmonikusabban élhetik meg testi valójukat, az átélt testi változásokat. Ez a mozgásos kísérletezés segít abban is, hogy növekedjen a testünkbe vetett bizalom, a test bölcsességére való ráhagyatkozás képessége, ami a szülésnél és az azt követő időszakban is alapvető fontosságú.

A mozgásterápiás csoport célja az is, hogy a leendő édesanyák feltöltődjenek, élményekkel gazdagodjanak a közös mozgás során.

A mozgásterápiás alkalmak többsége a kismamáknak szól, de időről időre lehetőséget szeretnénk teremteni arra, hogy a kismamák a leendő apukákkal együtt is megtapasztalhassák az együttmozgást, mozgásos kísérletezést, s ezáltal zökkenőmentesebb legyen az apa és anya előtt álló közös kihívás: a család születése, többedik gyermek esetén újjászületése.

 

Kismama mozgásterápia szerdánként ,17:00-20:00 óráig  !!!!!!! 🙂

 

 

 

Csoport indulása: 10 fő felett  !!!!

 

További információ és jelentkezés: 06/30-727-2062