A Regős-módszer célja a szülői kompetencia indirekt fejlesztése, magabiztosabb szülők és kiegyensúlyozottabb gyerekek „létrehozása” a közösségben rejlő erőforrások mozgósításával, a nagycsaládos élmény megadásával, ellenőrzött szakmai keretek között. A Regős-módszer része, hogy összekapcsolja a különböző társadalmi rétegeket és az eltérő mintákat annak érdekében, hogy az ebből fakadó tapasztalatokat pozitívan felhasználva segítse a fejlődést.

 

A Regős-módszer eszközei

  • segítő beszélgetések direkt (pszichológussal, családi tanácsadóval) és indirekt formában (a játszóházban a Regős-módszerrel kiképzett pedagógusok segítik kötetlen beszélgetésekkel a szülőt vagy a gyereket foglalkoztató aktuális problémák megoldását)
  • kulturális programok ( Bodza Szörp Színház, Málna Szörp színház, KEKSZ előadások)
  • klubdélutánok
  • előadások
  • rekreációs programok (Flabelos, masszázs)

A fenti eszközök mintegy étlapként szolgálnak, amelyről mindenki saját igényei szerint válogathat. Amennyiben van megoldatlan problémád vagy foglalkoztat valamilyen téma és nem tudod eldönteni, hogy melyik eszköz lenne a legmegfelelőbb számodra, vedd fel velünk a kapcsolatot és segítünk választani.

Szeretnél jönni a Szülők Házába, de nem tudod kifizetni? Erre is van megoldás! A Részletekért hívd a 06 (20) 483-6140-as számot vagy írj nekünk a szulokhazagyor@szulokhaza.hu e-mail címre.